Gemeente Berkelland

Berkelland is een veelzijdige actieve gemeente met zo’n 44.000 inwoners. Het is één van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. De gemeente ligt in het stroomgebied van de Berkel.


Liefde voor het platteland
De natuur in en rondom Berkelland is prachtig. Het is een mooie landelijke omgeving waar rivier de Berkel en vele beken, waaronder de Slinge, doorheen stromen. Langs de Berkel staan nog op twee plaatsen watermolens die nog altijd in werking zijn: de watermolen in Borculo en de Mallumse molen in Eibergen. Daarnaast staan er nog vier windmolens in Berkelland: in Ruurlo, Rekken, Neede en Geesteren. Voor fietsers en wandelaars is het een aantrekkelijk recreatiegebied vanwege het indrukwekkende coulisselandschap.

Liefde voor gastvrijheid
Bossen worden afgewisseld met mooie vergezichten waar de prachtige boerderijen, landhuizen, havezathes en kastelen de blikvangers zijn. Ook voor winkelen is Berkelland zeer geliefd, voor alles kun je in de gemeente terecht. De sfeer in de verschillende centra is gezellig en er worden in de zomermaanden regelmatig evenementen georganiseerd. Op de terrasjes is het goed toeven en er is een gevarieerd aanbod aan restaurants. Daarnaast zijn er vele overnachtingsmogelijkheden zoals campings, hotels en vakantiewoningen.

Terug naar overzicht