LEADER Achterhoek

LEADER Achterhoek heeft subsidie beschikbaar om goede ideeën die de leefbaarheid op het platteland verbeteren, financieel te ondersteunen. LEADER is voor iedereen. Inwoners, verenigingen, buurtbesturen, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de zeven deelnemende gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk), kunnen zowel individueel als in groepsverband een subsidieaanvraag indienen. LEADER is een Europese regeling.


Liefde voor ontwikkeling

De LEADER-bijdrage is een percentage van de eenmalige investeringskosten voor het project. De gemeenten en/of het waterschap stellen naast de Europese LEADER-bijdrage cofinanciering beschikbaar. Samen is deze bijdrage maximaal 50% van de totale projectkosten. Daarnaast moet je als initiatiefnemer dus 50% zelf financiering zoeken. De minimale overheidsbijdrage is €30.000 per project en de maximale overheidsbijdrage is €120.000 per project.Na de opstartfase moet het project zichzelf in stand kunnen houden.

Tot en met 2022

De LEADER periode loopt van 2016 tot en met 2022. De LEADER subsidieregeling, wordt twee keer per jaar opengesteld via de provincie. Houd het jaarschema hiervoor in de gaten. De openstelling van een subsidieregeling heet een tender. Een aanvraag moet voldoen aan de LEADER-criteria. Het totale traject van subsidie aanvragen duurt 22 weken, in die periode doorloop je 7 stappen. Stichting Het Liefdespad heeft deze stappen ook gezet. We zijn er trots op dat de Achterhoek met het Liefdespad weer een stukje aantrekkelijker is geworden.

Terug naar overzicht