SVNR

In februari 2014 stond in de plaatselijke bladen van Ruurlo een oproep van Staatsbosbeheer voor vrijwilligers met als doel het onderhouden van het zogenaamde “Laarzenpad”. Op deze oproep reageerde een aanzienlijk aantal mensen. Uiteindelijk ontstond hierdoor een groep van 17 vrijwilligers, die op 26 februari 2014 voor het eerst enthousiast aan het werk is gegaan. Alle leden van de groep hebben een overeenkomst met Staatsbosbeheer, die onder andere de kleding, het gereedschap en de verzekeringen heeft geregeld.


Inzet en plezier
Staatsbosbeheer geeft aan in welke delen van het bos en het natuurlandschap de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Dat is inmiddels een respectabel aantal paden en terreinen geweest. Op woensdagen en zaterdagen wordt met veel plezier, inzet en bovenal lol gewerkt in de bossen en natuurgebieden rond Ruurlo.

Liefde voor het cultuurlandschap
In 2015 werd “De Stichting Vrijwilligers Natuuronderhoud Ruurlo (SVNR)” opgericht met als doel: “Zich inzetten voor de instandhouding en verbetering van de natuur en het cultuurlandschap in en om Ruurlo. Ook op Het Liefdespad laten de vrijwilligers van SVNR zich niet onbetuigd.

Terug naar overzicht