Begin je eigen moestuintje vandaag nog met deze tips

Altijd al gedroomd van een eigen moestuintje? We gaan je wat tips geven om dit te realiseren. Stel je voor: je kijkt uit het keukenraam en ziet het zonnetje schijnen op jouw groeiende moestuintje. Het ziet er niet alleen leuk en gezellig uit, het is ook goed voor het milieu. Je bent ervan verzekerd dat jouw groente en fruit verantwoord is verbouwd. Plus het is iets dat je jouw kinderen kan meegeven. Dit kan bloeien tot een heuse familie traditie.

Verschillende studies hebben aangetoond dat actief bezig zijn in de tuin na een drukke dag de hoeveelheid stresshormonen kan verminderen. Waar wacht je nog op? Plan een tripje naar de Intratuin dit weekend!

 

Stap 1. Beginnen

Het moestuin seizoen begint idealiter in maart, maar je kunt in principe het hele jaar door beginnen. In de winter wordt het natuurlijk iets lastiger. Moestuintjes zijn extra leuk rond mei en juni. Dan groeit alles heel snel. We raden je aan te beginnen met een hele simpele moestuin, en niet meteen een hectare land om te spitten.

Stap 2. Een makkelijke moestuin aanschaffen

Bij tuincentra hebben ze bakken voor tuinier dummies (moestuinen voor dummies is overigens ook een aanrader voor degene die niet van YouTube instructievideo’s houden). Op deze bakken leg je een raster, in de hokjes kun je gaan planten. Je kunt zelfs een moestuin mix aanschaffen als de inspiratie een beetje op is.

Stap 3. Zaaien

Op Zaaikalender.com kun je zien welke groente of fruit je in elke maand het beste kunt zaaien. Zaaien is heel makkelijk, je hebt wel zaai- en stekgrond nodig. Een kleine schep is schattig maar niet perse nodig. Zaai de zaadjes correct in de bak. Grotere zaden moeten dieper dan kleine.

Stap 4. Oogsten

We hebben de stap overgeslagen waarin je elke dag vol hoop uit het raam naar je tuintje kijkt. Tomaten groeien echter helaas niet in een dag. Maar met een beetje geduld en doorzettingsvermogen zul je daadwerkelijk resultaat zien. Dan is het tijd om te oogsten!

Hopelijk hebben we je wat inspiratie gegeven voor jouw eigen tuintje. Veel liefde toegestuurd en we hopen dat alles volop gaat bloeien. 

 

Terug naar overzicht