Fascinerende liefdestradities van over de hele wereld

“Liefde”

 

Een universeel woord dat allemaal betekenissen kan hebben. Zoals “ik hou van mijn moeder”, “ik hou van wandelen” of “ik hou van pizza”. Maak het zo klein of groot als je zelf wilt. Liefde is een begrip dat iedereen kent. Elke cultuur heeft haar eigen waarden en tradities als het op liefde aankomt. Onderstaand vind je een aantal liefdesrituelen van over de hele wereld, die laten zien dat we allemaal behoefte hebben aan een beetje amour in ons leven.

 

1.Fiji: een walvistand in plaats van bloemen

 

Mensen krijgen over het algemeen geen warm en fijn gevoel van een walvistand. Losse tanden vinden we in Nederland totaal niet smakelijk. Mensen in Fiji zien het als een symbool van geluk. Een jongeman geeft deze tand aan de familie van zijn toekomstige bruid als hij om haar hand wilt vragen. Dit grapje kan rond de 1.000 euro kosten.

 

2.Italie: brieven achterlaten bij de Casa di Giulietta

 

Het is een veilige aanname dat je het verhaal van Romeo en Julia wel kent. In verona, Italië, zou Julia zogenaamd hebben gewoond. Bij Casa di Giulietta kun je haar ´schrijven´. Deze muur kennen alle romantici onder ons misschien wel. Mensen komen van over de hele wereld om hun brief aan een geliefde tussen de stenen te schuiven, een hartverwarmend aanzicht.

 

3.Griekenland: een bad nemen met Aphrodite

Aphrodite is de godin van liefde en schoonheid. In Cyprus is een prachtige waterbron met een watervalletje, waar de godin zichzelf zou wassen. Het is ook de plek waar ze haar liefde Adonis zou hebben gevonden. Volgens de mythe heeft het water drie krachten: de eeuwige jeugd schenken, een geliefde vinden voor je en helpen met vruchtbaarheid. Misschien is het tijd voor een tripje naar Griekenland volgende zomer?

 

4.Ierland: onkruid eten

Ook al worden klavertjes vier doorgaans als een symbool van geluk gezien, ze zijn technisch gezien ook onkruid. Maar wat gebeurt er als je er eentje eet? Volgens een oude Ierse traditie kun je als single op deze manier de ware liefde vinden. De klavertjes kunnen ook als een soort liefdesdrankje worden ingezet. Als je het plantje namelijk in je schoen doet voordat je de deur uit gaat, dan zal de eerste ongetrouwde persoon die je tegenkomt jouw toekomstige liefde worden. Simpele taken, maar een klavertje vier vinden zal de echte uitdaging worden. De kansen zijn namelijk 10.000 tegen 1.

 

5.Turkije: de wensboom

Magische bomen geven ons een gevoel van magie en sprookjes. Maar in Turkije staat een echte wensboom. In Turkije wordt in de eerste week van mei het Hidrellez festival gevierd. Op deze dag zouden profeten Hizir en Ilyas elkaar ontmoet hebben op de aarde. Het is een prachtig en kleurrijk feest met veel tradities. Een van deze tradities is de nahil, of wensboom. Koppels schrijven hun romantische wensen en maken ze vast aan de boom. Hizir zal deze wensen vervullen.

 

Ben je geïnspireerd door deze mooie plekken en tradities? Wij van het Liefdespad zeker wel! Maak het met je partner misschien een traditie om elk jaar het Liefdespad te bewandelen!

Terug naar overzicht