Het LEADER project

LEADER
Wij van het Liefdespad willen LEADER Achterhoek bedanken voor haar steun in de Achterhoek. LEADER is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling speciaal bedoeld voor projecten die van belang zij voor de regio. Veel waarde wordt gehecht aan samenwerking en innovatie van de lokale gemeenschap. LEADER is er voor iedereen. Inwoners, verenigingen, buurtbesturen, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Samenwerking
LEADER initieert niet, maar ondersteunt initiatieven vanuit de bevolking. Het Liedespad is altijd in beweging. Liefde is een universeel thema en in combinatie met kunst zijn de mogelijkheden legio. Wij zijn nog lang niet klaar met groeien en LEADER kan ons hierbij helpen.

Andere initiatieven
Van broodbakkers ondersteunen tot het bouwen van kerken; LEADER maakt het mogelijk. LEADER gelooft in de kleine ondernemer. Kijk maar naar geitenhouder Bert Kots uit Winterswijk. Afgelopen jaar haalde hij met zijn bloemengeitenkaas de Salon du Fromage in Parijs. Ook dit project werd ondersteund door LEADER. De organisatie doet veel voor de Achterhoek en dit gaat niet onopgemerkt.

Terug naar overzicht