Leader maakt het mogelijk

Het Liefdespad is een kunstwandelroute, die jaarlijks vele duizenden liefhebbers naar Ruurlo trekt. Het wandelpad langs kunstwerken en door het groen biedt inspiratie en ontspanning. Dit prachtige initiatief is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steum van Leader.

Leader is een Europees subsidieprogramma gericht op het versterken van het platteland. Leader initieert niet, maar ondersteunt initiatieven vanuit de bevolking. Het Liefdespad is een van de projecten die geholpen wordt door Leader. Dit initiatief van een aantal enthousiaste Ruurloërs kent inmiddels een breed draagvlak en heeft het afgelopen jaar bewezen een impuls te hebben gegeven aan de verbetering van de leefbaarheid van de Achterhoek.

 
Het Liefdespad is altijd in beweging. Liefde is een universeel thema en in combinatie met kunst zijn de mogelijkheden legio. Samen met zeer uiteenlopende partijen, van Staatsbosbeheer tot de Ruurlose Ondernemers Vereniging en van de Gemeente Berkelland tot Waterschap Rijn en IJssel wordt alles uit de kast gehaald om alle doelstellingen van de bijzondere kunstroute in Ruurlo te verwezenlijken.


Terug naar overzicht