Onvoorwaardelijke liefde begint bij jezelf

Wil jij het meeste halen uit je relaties? Dan zul je toch echt met jezelf moeten beginnen. Als deze basis vaststaat is het leven zoveel fijner en stabieler. Stop met validatie te zoeken op plekken buiten jezelf. Jij hebt alles al dat je nodig hebt. Benieuwd hoe je dit kunt versterken? Lees dan deze alledaagse gewoontes die je leven kunnen veranderen.

 

1. Waar ben je dankbaar voor?

Stap 1: pak je notitie app, een papiertje of een word document erbij. Stap 2: schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent in je leven. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals een cappuccino van je favoriete koffietentje tot de onvoorwaardelijke liefde van je familie. Elke dag zijn er zoveel dingen om dankbaar voor te zijn. Deze gewoonte zal je een positieve blik op het leven geven.

 

2. Schoonmaken

Sommige mensen zijn er dol op, andere vinden het verschrikkelijk. Maar een schone omgeving geef rust. Om het niet te laten opstapelen kun je het best 10 minuten per dag vrijmaken hiervoor. Veeg of stofzuig, vouw je kleren op. Kleine prestaties laten je al een stuk beter voelen.

 

3. Lekker in je vel zitten, letterlijk

Ben je al bezig met huidverzorging? Stress zorgt voor een slechtere huid, maar ook andersom. Neem elke avond een paar minuutjes om voor je huid te zorgen met skincare producten. Dit geeft je de hele dag iets om naar uit te kijken. Steek een kaarsje aan en maak van badkamer een spa. Voel jij je ook niet meer ontspannen en fijn na een beetje wellness?

 

4.Bewegen

Dit is zo ontzettend belangrijk. Als je de sportschool of een wekelijkse yogales een te grote stap vindt begin dan met wandelen. Hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het word. Begin met naar de supermarkt te lopen. Of parkeer je auto een paar straten verder. Je zal zoveel verandering zien in je lichaam en geest.

 

Probeer deze gewoontes een weekje uit en kijk wat er gebeurd! Je zult je geheid anders voelen. Veel liefde toegestuurd.

Terug naar overzicht