Twee nieuwe romances op het Liefdespad!

Waar het Liefdespad 2022 glorieus afsloot met de plaatsing van de Reeënkoppen en de Lichtjeswandeling, gooit het in 2023 opnieuw hoge ogen.

 

Afgelopen weken is er niet één maar zijn er maar liefst twee nieuwe kunstwerken geplaatst op het Liefdespad en de derde staat gepland voor deze zomer.

Met de komst van de Lintbank op het Kerkplein en de Reefbench langs het fietspad bij de Blikmansweide heeft het pad nu elf kunstzinnige loveseats. Het pad waarop liefde voor uiteenlopende thema's tot uitdrukking komt.

 

De Lintbank staat voor Liefde voor Noaberschap. Een gemeengoed van onze streek. Elkaar met raad en daad bijstaan door een intensieve vorm van burenhulp. Een begrip dat we voor lief nemen, maar is eigenlijk een cadeau van onschatbare waarde waar een groot lint omheen hoort!

Kunstenaar Alphons ter Avest heeft, met bijdrage van Sven voor Ogen deze speelse en dynamische Lintbank ontworpen. Als ode aan de saamhorigheid! De loveseat bestaat uit één doorlopend lint. Een lint dat ons verbindt.

 

De Reefbench is ontworpen door de Nederlandse designers Tejo Remy & René Veenhuizen.

Met Liefde voor de Kunst, een ode aan creativiteit. Kunst is de bewuste creatie van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid en verbeelding. Deze gestileerde duin, bezaaid met klassieke zitelementen, is ontstaan door ze op een ingenieuze manier te stapelen.

Geplaatst door de geweldige vrijwilligers van Stichting Het Liefdespad, met hulp van Baks Borculo en materiaal beschikbaar gesteld door Welkoop Ruurlo.

Nieuwsgierig naar deze en de andere tien loveseats? Koop de waaier bij één van de Ruurlose horeca of VVV, ga op Liefdespad en ontdek het zelf. Ontdek de liefde voor de Achterhoek. Ontdek het Liefdespad.

Terug naar overzicht