Vind liefde online: welke datingapp past het beste bij jou?

Stelletjes krijgen regelmatig de vraag: ‘Dus waar kennen jullie elkaar van?’. Sommige mensen hebben hele leuke, interessante verhalen. Maar in 2022 kunnen mensen deze vraag steeds vaker met drie woordjes beantwoorden: via een datingapp. Misschien kijkt je oma een beetje raar op als het begrip ‘tinder’ rondgaat tijdens het kerstdiner. Maar dat is nu eenmaal hoe het tegenwoordig gaat voor veel mensen. Individuen zijn druk met zelfontwikkeling en carrière maken. Wie heeft er tijd om op tien dates per maand te gaan? Via datingapps kun je mensen eerst een beetje leren kennen. Voordat je straks een hele avond kwijt bent aan iemand waar je niks gemeen mee hebt. Oh en onze tip voor een laagdrempelige eerste date: lekker wandelen en kletsen!

 

1.Voor de casual daters: Tinder

Tinder is bedoelt voor een leuk gesprek of een vrijblijvende date. Matchen gaat ontzettend makkelijk en sommige mensen hebben niet eens een biografie. Het kan best zijn dat je hier je soulmate tegenkomt. Maar het is over het algemeen niet de app die je download als je op zoek bent naar iets serieus. Je keuzes zijn alle beschikbare singels, er wordt niet naar interesses of levensdoelen gekeken. Ga dus ook niet op Tinder met teveel verwachtingen.

Pluspunten: super makkelijk in gebruik, gratis, veel aanbod, ideaal voor casual dating

Minpunten: nepprofielen, slechte openingszinnen, minder geschikt voor serieuze daters

 

2.Voor de creatievelingen: Pepper

Pepper onderscheidt zichzelf van andere datingapps door het beeld centraal te zetten. Voor de visuele denkers onder ons is dit dus ideaal. Gebruikers kunnen een collage maken van foto’s die bij hun passen. Zoals de oprichters van de app zeggen: ‘een afbeelding zegt meer dan 100 woorden’. Je merkt dat deze app net iets serieuzer is dan tinder door de persoonlijkheidstest. Het is de bedoeling dat je hier goed voor gaat zitten. Met deze test helpt pepper jou om een perfecte match te vinden. Dit doen zij met vrij serieuze onderwerpen zoals politiek en cultuur. Ideaal voor kunstliefhebbers dus, misschien kun je de mooie kunstroute het Liefdespad in Ruurlo bespreken?

Pluspunten: leer mensen op een andere manier kennen, uniek concept, positieve reviews

Minpunten: valt tussen serieus en casual daten in, membership nodig om te chatten

 

3.Voor de serieuze daters: Lexa

Lexa is ook een datingapp, maar dat is de enige overeenkomst die het heeft met apps zoals Tinder. De app is er voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige en serieuze relatie. Op de site van Lexa zijn tientallen succesverhalen te lezen met foto’s van de stelletjes in kwestie erbij. Ben je op zoek naar een diepe verbinding? Dan is Lexa misschien wel iets voor jou.

Pluspunten: persoonlijke datingcoach, exclusief serieuze relaties

Minpunten: vrij prijzig, app is moeilijker te navigeren

 

Schaam je niet als je een beetje hulp nodig hebt bij het vinden van de liefde. Volg anders onze socials even voor inspiratie op dit gebied en mooie quotes!

Terug naar overzicht