Welke van de 5 liefdestalen spreek jij?

Iedereen heeft een bepaalde manier van liefde geven en ontvangen, dit is de zogenaamde "love language" die iemand spreekt. Misschien heb je al weleens gehoord over de De vijf talen van de liefde door Gary Chapman. Deze mega-bestseller was en blijft populair. Maar wat is er nou zo belangrijk aan deze liefdestalen? De schrijver en theoloog gelooft dat relaties groeien door begrip voor elkaar te hebben. Je bent gefocust op wat de ander nodig heeft en vice versa. Op deze manier kunnen jullie elkaar begrijpen en worden de behoeftes van beide partijen vervuld. Het gebrek hieraan kan leiden tot miscommunicatie en conflict. Onderstaand gaan we verder in op alle 5

1.Bevestigende woorden

Mensen met deze liefdestaal hechten veel waarde aan letterlijke woorden. Frequente "ik hou van jou’s", aanmoedigende woorden en het tonen van dankbaarheid zijn essentieel. Deze partners willen geen daden maar woorden!

 

2.Quality time

Niet kwantiteit maar kwaliteit. Actieve luisterhouding, oogcontact en complete aanwezigheid. Deze partners willen tijdens uitjes de onverdeelde aandacht van hun partner. Dat betekent dat de telefoons en laptops uit moeten. Het is tijd voor echte gesprekken. Ook genieten deze partners van unieke uitjes en weekendjes weg. Misschien is het Liefdespad bewandelen iets voor jullie?

 

3.Praktische gebaren

Romantiek wordt voor veel mensen niet meteen geassocieerd met de afwas doen. Maar mensen met praktische gebaren als eerste liefdestaal zijn er dol op. Financiën regelen, stofzuigen of de kinderen van school halen. Voor deze partners beteken acties juist meer dan woorden.

 

4.Cadeautjes

Je kunt echte liefde natuurlijk niet kopen. Maar net zoals alles op deze lijst, is het vooral de moeite die gewaardeerd word. Het hoeven geen luxe of prijzige cadeautjes te zijn. De gedachte erachter is wat het speciaal maakt. Geld is daarnaast ook een vorm van energie geven. Zoals Idowu Koyenikan zei: het geld dat je verdient is een symbool van de waarde die creëert.

 

5.Fysieke aanraking

Deze mensen voelen zich het meest geliefd door fysieke tekenen van affectie, zoals zoenen, handen vasthouden en knuffelen. Psychologen geloven dat dit sterk verbonden is aan iemands jeugd. Kinderen voelen zich veilig in de armen een ouder. Knuffelt je moeder je vaak, of knijpt ze je regelmatig in je wang? Het kan zijn dat je dan eerder deze liefdestaal ontwikkeld.

Benieuwd naar je eigen liefdestaal of die van je partner? Doe de quiz om erachter te komen!

Terug naar overzicht