De wandelroute

Het Liefdespad is ruim 5 km lang en voert je door een ongekend mooi stukje Achterhoek. Verlies je je hart niet aan de ongerepte natuur van Ruurlo, dan wel aan de verrassende Kunstwerken die langs de route staan opgesteld. Dat maakt het Liefdespad een belevenis voor jong en oud! Wat houdt je tegen? Trek de stoute schoenen aan en ga op Liefdespad.

Start waar je maar wil met de wandelroute
Het Liefdespad is het hele jaar gratis en goed toegankelijk voor jong en oud. Opvallende informatiezuilen markeren het Liefdespad en wijzen je als wandelaar duidelijk de weg. Volg gewoon het rode hart en bekijk wat je kan bekoren. Loop de route map tegen de klok in voor de juiste looprichting. De route kan op verschillende plaatsen worden gestart. Kom je met de trein naar Ruurlo, dan begin je op het station. Wil je eerst het dorp in, dan vertrek je gewoon vanuit het centrum van Ruurlo. Waar je het Liefdespad ook begint, je komt langs allerlei belevenissen zoals het Doolhof, de Baakse Beek, de HeikampKlimbos Achterhoek en Museum More. Wat wil je nog meer?
Loveseats door kunstenaars

Het Liefdespad kan door iedereen worden bewandeld: singles, stellen, gezinnen en groepen. Op diverse plaatsen staan loveseats, kunstwerken met een grote K, die uitdrukking geven aan een bepaald thema. Denk daarbij aan liefde voor elkaar, liefde voor het water, liefde voor de natuur, voor techniek, of diversiteit... Deze kunstwerken hebben als doel om je nog dichter bij de liefde te brengen en maken van een bezoek aan het Liefdespad een onvergetelijke ervaring. De volgende stap moet je echt zelf zetten...

De wandelroute

route
Liefdespad route 5 km Ruurlo centrum Station Ruurlo Museum More Doolhof Ruurlo Klimbos Achterhoek Restaurant De Heikamp Routebeschrijving

Routebeschrijving

Verschillende startpunten
Net als de liefde zelf kent het Liefdespad zeer verschillende startpunten. Of je nu begint op het Kerkplein van Ruurlo, op het station, bij De Heikamp, de Doolhof of vanaf de parkeerplaats bij Museum More, je loopt hoe dan ook een mooi avontuur tegemoet. Volg het hart in de tegengestelde richting, op die manier loop je de route in de juiste richting!

Route vanaf VVV Ruurlo (Dorpsplein)

• Steek het kerkplein over en sla rechtsaf de Dorpsstraat in tot de rotonde.
• Houd rechts aan en steek de N312 over.
• Ga rechts af en volg het pad langs het weiland en de Vordenseweg.
• Volg vanaf hier de opvallende informatiezuilen met het hart van het Liefdespad


Route vanaf Station Ruurlo
• Ga linksaf het pad op parallel aan de Stationsstraat en loop deze uit.
• Volg vanaf hier de opvallende informatiezuilen met het hart van het Liefdespad.

Route vanaf het Doolhof en de Heikamp
• Volg vanaf hier de opvallende informatiezuilen met het hart van het Liefdespad

Uitdagende wandeling

Een wandeling op het Liefdespad laat menig hart sneller kloppen, maar de verleiding wordt natuurlijk nog groter wanneer er geflirt en uitgedaagd wordt. Daar helpen wij je graag bij. Ben je single? Plan dan je blinddate op het Liefdespad en leer elkaar spelenderwijs kennen. De Loveseats brengen jullie steeds dichter bij elkaar. Durf jij het aan? Voor stelletjes is het Liefdespad minstens zo spannend. Neem de tijd en geef elkaar de aandacht die jullie verdienen. Op het Liefdespad (her)ontdek je de kunst van het verleiden. Al jaren getrouwd? Houd elkaar goed vast en ga nog eens op liefdespad. Haal herinneringen op. Geniet van de adembenemende natuur. En koester het moment. Niets is vanzelfsprekend op het Liefdespad.
Ook als gezin valt er op het Liefdespad genoeg te beleven. Kinderen horen graag hoe ouders elkaar hebben gevonden en wat de liefde de moeite waard maakt. Laat je hart spreken!

single single single

Liefdespad momenten

Volg ons op Instagram