Unieke zomer uitjes voor koppels

Hebben jij en je partner nog een beetje inspiratie nodig deze zomer? Niks brengt twee mensen dichter bij elkaar dan een unieke ervaring delen. Naar de film gaan, uiteten of een avondje bowlen is natuurlijk heel leuk. Maar soms wil je even iets anders. Hieronder vind je acht originele uitjes voor koppels!

 

1. Wandelen met alpaca’s
De alpaca, ook wel berglama genoemd, is een zoogdier uit Zuid-Amerika. Ze lijken erg veel op lama’s maar zijn net iets pluiziger. Dit geeft ze een ontzettend schattig uiterlijk. Wandelen met deze beestjes wordt steeds meer een hype in Nederland. Er zijn alpacaboerderijen te vinden van Groningen tot Zeeland.

 

2. Samen klimmen en dalen
In de meeste steden is een klimcentrum te vinden. Deze activiteit is een goede metafoor voor je relatie. Je klimt samen omhoog en vertrouwt erop dat je elkaar niet laat vallen. Misschien minder leuk voor mensen met hoogtevrees…

 

3. Een dagje Efteling of Toverland
Haal je innerlijke kind weer naar boven en ga een dagje naar het pretpark. De adrenaline die je krijgt door attracties zal wonderen doen voor je relatie. Er is genoeg te doen om een hele dag te vullen. Tip: ga off-season op een doordeweekse dag. Zo kun je tien keer achter elkaar in de achtbaan zonder die eindeloze rijen.

 

4. Nederlandse wijngaarden
Een dagje doen alsof je in een chique Italiaanse wijngaard bent? Dat kan gewoon in ons kleine landje. Er zijn verschillende plekken waar ze dit drankje maken.

 

5. De Scheveningse pier
Op de pier in Scheveningen zijn eigenlijk al tien verschillende activiteiten te beleven. Dit is een ideaal dagje voor de adrenaline junkies onder ons. Bungee jump van zestig meter hoog of zipline over het strand. Er zijn ook talloze foodstands die allemaal iets anders bieden.

6. Onder de sterren slapen
Dit is iets dat je minstens één keer gedaan moet hebben met je partner. Telefoons uit, licht uit en samen naar de sterren kijken. In Nederland zijn er overal huisjes in de natuur te vinden. Door het gebrek aan lichtvervuiling en de speciale glazen daken kun je optimaal van de sterren genieten.

7. Gamestate
Er is niks mis met een beetje gezonde rivaliteit in je relatie. Gamestate heeft gamehallen door heel Nederland. Speel met geliefde een potje Mario Kart of neem het tegen elkaar op in een Dance Battle. Er zijn een heleboel opties en het is super leuk!

8. Het Liefdespad in Ruurlo
We zijn misschien een beetje bevooroordeeld als het om dit uitje gaat. Maar het Liefdespad verdient een plekje op deze lijst. Kunstroutes zijn in principe geen nieuw concept, het Liefdespad is echter de enige geheel in het teken van de liefde. Perfect voor een beetje romantiek dus.

Ben je al helemaal geïnspireerd door deze uitjes? Pak de agenda erbij en plan de zomer lekker vol!

 Terug naar overzicht